Piškot z gofia

Piškot z gofia

 

piškot z gofaPokud máte rádi lehké, nadýchané piškotové těsto, vyzkoušejte náš Piškot z gofia. Díky pražené chuti pšeničného gofia dostane zvláštní nádech oříškové chuti a také získá výraznější barvu. 

Můžete i experimentovat a použít kukuřičné gofio, nicméně počítejte s úpravami poměrů, protože kukuřice má jinou savost a kvůli chybějícímu lepku také hůře váže těsto dohromady.

Příprava:


Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, skořici, rozinky, ořechy, anýz a citronovou kůru. Na závěr do směsi prosejeme gofio a přidáme droždí. Vše důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Nalijeme do vymaštěné formy a pečeme při 180 stupních po dobu přibližně 45 minut. 

 

Ingredience:


200 gramů pšeničného gofia
200 gramů cukru
200 ml mléka
70 ml oleje
5 vajec
hrst hrozinek
hrst nasekaných vlašských ořechů
3 čajové lžičky droždí
trocha anýzového likéru, anýzu, skořice a citronové kůry